Commissioning Engineer

Job description

Ben jij op zoek naar een baan in een zich snel ontwikkelende omgeving met technisch hoogstaande producten waarbij jij jouw technische kennis internationaal in kunt zetten?

Door de verdere groei van onze organisatie is er op onze afdeling Installation & Commissioning behoefte aan een nauwgezette en service gerichte collega in de functie van:

 

COMMISSIONING ENGINEER

Met passie voor mechatronische installaties

 

Al 65 jaar draait het bij VANRIET om het ontwerpen, integreren en leveren van de allerbeste oplossing voor het logistieke proces van onze klant. Dit doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Als Commissioning Engineer ben je onderdeel van het Projectteam.

 

Voorbereiden van het complete systeem

Je ontvangt vanuit de Engineering afdeling de functionele specificaties en detailomschrijving op gebied van hard- en software en de planning van het systeem. Aan de hand van de werkinstructie stel jij het interne inbedrijfsstelling testplan op.

 

Uitvoering van het project

Je controleert en coördineert de elektrotechnische montage op basis van de aangeleverde informatie, controleert de kwaliteit van het installatiewerk, stelt de diverse systeemonderdelen en het communicatie netwerk (profibus/profinet) in bedrijf en test de functionaliteit van de diverse systeemonderdelen. Daar waar nodig assisteer je de Software Engineer bij de inbedrijfstelling van het systeem.

 

Afronding van het project

Tegen het einde van het project stel je een restpuntenlijst op met bijbehorend actieplan en legt dit ter goedkeuring voor aan de Projectmanager. Samen met de Projectmanager verzorg je de rapportage en afhandeling van de restpuntenlijst. Ten tijde van overdracht naar en afname door de klant assisteer jij de Projectmanager op mechatronisch gebied bij het afwikkelen van het afnameprotocol. Tot slot verzorg jij de instructie aan de gebruikers van het systeem. 

Job requirements

Onze nieuwe collega:

  • Heeft een afgeronde MTS-E of WTB/IA opleiding aangevuld met een VCA opleiding.
  • Heeft een gedegen kennis van mechatronische technieken.
  • Heeft een goede beheersing van de Engelse taal, Duits is een pre.
  • Is creatief bij het vinden van oplossingen en vasthoudend bij het afhandelen van opdrachten.
  • Is een team player.

 

Wat bieden wij?

Een zelfstandige en afwisselende functie in een klein enthousiast team van collega’s in een informele, flexibele organisatie waarin de klant voorop staat. Een informele en groeiende organisatie die veel energie steekt in innovatie.

 

Ben jij klaar voor de uitdaging?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil jij deel uitkomen van een vooruitstrevende organisatie? Reageer dan via onderstaande sollicitatieknop. Bij vragen kun je contact opnemen met ons recruitment team, via 088-5678 363.