Electrical Engineer R&D

Job description

Ben jij de slimme ontwikkelaar die zijn talent en ervaring inzet om het maximale uit de E-standaardisatie te halen? Haal je voldoening uit het werken in een multidisciplinair team en maak jij daarin het verschil? Lees dan verder, want wij zijn in verband met onze sterke groei op R&D op zoek naar een zelfstandige kandidaat voor de functie van:

 

Electrical Engineer Research & Development (32 tot 40 uur per week)

Die creativiteit en structuur bijeen brengt


Wat verwachten wij van je?

Je bouwt in nauw overleg met je mechanical en software collega’s van R&D aan een slimme structuur (model-based engineering) en compacte invulling van electrotechnische standaard componenten en producten. Vervolgens leg je de standaarden vast middels E-Plan in het productdocumentatie-file.


Wat houdt de functie in?

Voor het ontwikkelen en verbeteren van de Electrical standaard componenten inventariseer en analyseer je de gevraagde functionaliteit(en). Je denkt kritisch na over de meest optimale Electrical structuur en maximale modulariteit. Je ontwikkelt op basis van gewogen keuzes en overlegt met je R&D collega’s over de juiste interactie tussen de verschillende disciplines. Je weegt bij elke keuze af in hoeverre schaalbaarheid en modulariteit in evenwicht zijn.  Na goedkeuring van het concept werk je de Electrical componenten in detail uit en test je de werking ervan.  De gemaakte keuzes en specificaties leg je eenduidig vast in het productdocumentatie-file.


Om te komen tot een uniforme R&D werkwijze, stel je samen met het R&D team ontwikkel- en werkmethodes vast. Je bent het aanspreekpunt bij vragen over de Electrical Standaard componenten. 

Job requirements

Wat heb je voor deze functie nodig?

  • Je hebt een opleiding op HBO-werk / denk niveau; Electrical of Industriële Automatisering
  • Je hebt ervaring bij de opzet en ontwikkeling van Electrical componenten
  • Je bent bekend met E-plan of hebt ervaring met Autocad Electrical 
  • Ervaring met C# is gewenst 
  • Je denkt buiten gebaande paden zonder de praktische toepassing uit het oog te verliezen
  • Je kracht zit in de eenvoud
  • Je bent een teamspeler, communiceert makkelijk en komt met deze kwaliteiten tot een optimaal product. 
     

Wat bieden wij?
Een creatieve en afwisselende functie waarin jouw visie ertoe doet. Verder ben je onderdeel van een gedreven multidisciplinair team van professionals in een informele, sterk groeiende organisatie.


Ben jij klaar voor de uitdaging? 

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil jij deel uitkomen van een vooruitstrevende organisatie? Reageer dan via de sollicitatieknop.

* Informatie voor bureaus
Wij wensen deze vacature middels eigen werving in te vullen, zonder tussenkomst van werving & selectie-, detachering- en/of uitzendbureaus. Acquisitie wordt derhalve niet op prijs gesteld. Voorgestelde kandidaten zonder nadrukkelijke uitvraag worden als niet verzonden beschouwd en niet in behandeling genomen.