Lead Engineer R&D

Job description

Ben jij op zoek naar een functie waarbij jij de mogelijkheid hebt om met jouw innovatieve ideeën mede de toekomst van ons productportfolio te bepalen?

Vanwege toename van de werkzaamheden zijn wij voor onze afdeling R&D op zoek naar een Lead Engineer R&D. Je stuurt de ontwikkelingen binnen de R&D afdeling.

 

Wat houdt de functie in?

In deze brede en veelzijdige functie werk je aan zowel geheel nieuwe producten als het doorontwikkelen van het bestaande standaard productportfolio. Product Management vraagt jou om advies over de scope van nieuwe projecten. Product Management levert bij jou een Programma van Eisen aan en jij werkt op basis hiervan één of meerdere concepten uit en toetst die op technische haalbaarheid en maakbaarheid. Samen met een mechatronisch team waar jij de leiding over hebt, werk je dit concept uit tot een ontwerp. Je schakelt met toeleveranciers om de maakbaarheid van het ontwerp te valideren. Tijdens deze let je ook goed op eventuele veiligheidsrisico’s.

 

Na het ontwerp is het tijd om testen. Jij schrijft het ontwerp van de duurtest en voert de testen zelf uit of begeleidt de engineers bij het uitvoeren hiervan. Je bent hierbij kritisch en evalueert de testen om tot nieuwe inzichten te komen.

 

Tot slot zorg je ervoor dat de ontwerpen worden omgezet naar gestandaardiseerde 3D modellen en dat de gehele organisatie op de hoogte is van de nieuwe ontwikkeling. Je adviseert de operationele afdelingen tijdens de implementatie van de nieuwe ontwikkelingen. Daarbij adviseer je ook na vrijgave over toepassingen buiten de gestandaardiseerde kaders.

 

Wat heb je voor deze functie nodig?

  • HBO/WO werk en denkniveau richting werktuigbouwkunde of mechatronica
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een technisch georiënteerde organisatie
  • Affiniteit met mechatronische productontwikkeling
  • Kennis van de branché is een pré
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
  • Kennis van 2D CAD, Autodesk Inventor en VaultPro is een pré

 

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie binnen een groeiend en innovatief bedrijf. Je maakt onderdeel uit van een prettig team van ongeveer 20 Engineers in een informele omgeving.

Job requirements

Ben jij klaar voor de uitdaging?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan via onderstaande sollicitatieknop. Bij vragen kun je contact opnemen met het recruitment team, via 088 5678 363.

* Informatie voor bureaus
Wij wensen deze vacature middels eigen werving in te vullen, zonder tussenkomst van werving & selectie-, detachering- en/of uitzendbureaus. Acquisitie wordt derhalve niet op prijs gesteld. Voorgestelde kandidaten zonder nadrukkelijke uitvraag worden als niet verzonden beschouwd en niet in behandeling genomen.