Maintenance engineer (locatie Nieuwegein en Waalwijk)

Job description

Wie zijn wij?

Wij zijn Lifecycle Performance Services (LPS), een onderdeel van de MHS Group. LPS geeft ondersteuning aan elke MHS klant door klant specifieke services te leveren voor geleverde componenten, transport- en sorteeroplossingen. We onderhouden, modificeren en optimaliseren systemen en geven de klant 24/7 support. De organisatie is sterk groeiende doordat de markt vraagt naar onze systemen en onze services. Door deze groei zijn wij op zoek naar professionals die met ons bouwen aan onze winnende organisatie.


Wat zoeken wij?

Voor één van onze vaste klanten (de grootste online winkel van de Benelux) zijn wij een Technische Dienst aan het opzetten op de locaties Nieuwegein en Waalwijk. Wij zoeken 3 nieuwe collega’s die als team de Technische Dienst vormen voor Nieuwegein en Waalwijk. In het team draag jij zorg voor de dagelijkse inspecties en het uitvoeren van het onderhoud aan de 3 geautomatiseerde transport- en sorteeroplossingen. Indien nodig vervang je elkaar. 


Je stroomt in als onderdeel van het installatieteam om vervolgens werkzaamheden te gaan uitvoeren in het onderhoudsteam. Op die manier ken je alle ins- en outs van het systeem. Vanaf dat moment ben jij samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor het onderhouden van de prestatieniveaus van het systeem. Uiteraard krijg je alle support vanuit het hoofdkantoor in Houten.


De hoofdtaken zijn:

 • Inspecties uitvoeren
  Je voert zelfstandig inspecties uit op zowel mechanisch als elektrisch vlak. Als je afwijkingen ziet, probeer je deze daar waar dat kan meteen op te lossen of je plant een ander moment in om dit op te pakken. Je bent continu in contact met de klant over de prestaties van het systeem en zorgt ervoor dat alles prima werkt en blijft werken.
 • Onderhoud uitvoeren
 • In overleg met de contractmanager voer je op gezette tijden het geplande onderhoud uit, alleen of met een collega. Het type onderhoud varieert van het spannen of uitwisselen van banden, afstellen van sensoren tot het vervangen van lagers, elektromotoren en sorter onderdelen.
 • Het oplossen en analyseren van storingen
  Je bent aanwezig tijdens de draai uren van het systeem en bij stilstand voer je preventief onderhoud uit. Je ondersteunt de operators bij het juiste gebruik van het systeem. Bij een storing grijp je in en achterhaal je de oorzaak om deze vervolgens z.s.m. op te lossen. Je neemt deel aan een ploegendienst rooster van 08:00 uur - 16:00 uur en van 14:00 uur – 22:00 uur. 

           Job requirements

           Competenties:

           • Je kunt goed zelfstandig, maar ook in teamverband werken
           • Je bent gedreven om successen te behalen
           • Je kunt als geen ander multi-tasken
           • Je bent flexibel en proactief
           • Je bent nauwkeurig/accuraat en hecht waarde aan kwaliteit
           • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
           • Je bent in het bezit van rijbewijs B.


           Kennisniveau:

           • Minimaal een afgeronde MBO opleiding Mechatronica of Werktuigbouwkunde
           • Minimaal 1 à 2 jaar werkervaring in een servicegerichte, technische en/of logistieke organisatie
           • Kennis van en ervaring met PLC besturingstechniek is een pré
           • Bekend met veiligheidseisen in een productie-omgeving (VCA-vol).


           Wat bieden wij jou?

           Een uitdagende en afwisselende functie waarin je mee kan bouwen aan een internationale service organisatie. Een open en no nonsens werkomgeving waarin eigen initiatief en ontwikkeling wordt gewaardeerd. Je komt te werken in een enthousiast en gedreven team van collega’s in een informele en flexibele organisatie. Werken bij een snelgroeiende organisatie met diverse doorgroeimogelijkheden.


           Bij een fulltime contract heb je recht op 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen per jaar. We bieden een marktconform salaris, laptop en smartphone. Tenslotte is er de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen.


           Ben jij klaar voor deze uitdaging?

           Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil je deel uitmaken van een vooruitstrevende organisatie? Reageer dan via onderstaande sollicitatieknop.