Mechanical Engineer R&D

Job description

Ben jij op zoek naar een functie waarbij je je bezighoudt met complexe technische uitdagingen en waarbij je de kans hebt om je daar volledig in vast te kunnen bijten? Vanwege toename van de werkzaamheden zijn wij voor onze afdeling R&D op zoek naar een Mechanical Engineer R&D.


Wat houdt de functie in?

Als R&D Mechanical Engineer werk je samen met een R&D lead engineer of R&D product specialist bij het ontwikkelen en verbeteren van (nieuwe) machines. Samen werk je de concepten uit om nieuwe ontwikkelingen te produceren, of werk je zelfstandig aan kleinere projecten en testopstellingen.


Nadat de ontwerpen zijn geverifieerd worden deze overgedragen naar de “Standardization & testing stage”. Hier wordt bepaald welke varianten er gemaakt worden om de operationele afdelingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarnaast worden de ontwerpen omgezet naar nieuwe 3D modellen en 2D tekeningen, geschikt voor verwerking in het logistieke systeem. Naast het standaardiseren worden ook diverse testopstellingen ontwikkeld op basis van testplannen.

Job requirements

Wat heb je voor deze functie nodig?

  • MBO+/HBO werk en denkniveau richting werktuigbouwkunde of mechatronica
  • Kennis van producten, productie- en bewerkingsmogelijkheden
  • Minimaal 2 jaar werkervaring in een technisch georiënteerde organisatie
  • Affiniteit met productontwikkeling
  • Kennis van de branché is een pré
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
  • Kennis van 2D /3D CAD, Autodesk Inventor en VaultPro is een pré


Wat bieden wij?

Een afwisselende functie binnen een groeiend en innovatief bedrijf. Je maakt onderdeel uit van een prettig team van ongeveer 20 Engineers in een informele omgeving.


Ben jij klaar voor de uitdaging?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan via onderstaande sollicitatieknop.

* Informatie voor bureaus
Wij wensen deze vacature middels eigen werving in te vullen, zonder tussenkomst van werving & selectie-, detachering- en/of uitzendbureaus. Acquisitie wordt derhalve niet op prijs gesteld. Voorgestelde kandidaten zonder nadrukkelijke uitvraag worden als niet verzonden beschouwd en niet in behandeling genomen.