Mechanical Engineer (wtb) R&D

Job description

Vanwege toename van de werkzaamheden zijn wij voor onze afdeling Mechanical Engineering op zoek naar een:

 

Mechanical Engineer (wtb) R&D

Met ambitie om door te groeien naar Lead Engineer

 

Al 65 jaar draait het bij VanRiet om het ontwerpen, integreren en leveren van de allerbeste oplossing voor het logistieke proces van onze klant. Dit doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Ben jij pragmatisch, doelgericht en heb je kennis van Auto Cad 2D en Inventor? Lees dan snel verder!

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de Mechanical Engineer zijn:

 

Uitwerken functionele lay-out
Als Mechanical Engineer construeer, ontwerp en teken je delen van klant specifieke systemen. In samenwerking met de Lead Engineer werk je delen van een functionele lay-out uit. Standaard componenten configureer je middels een 3D configuratie tool. In je ontwerp houd je rekening met de CE waardigheid van de klant specifieke componenten.

 

Uitwerking van projecten
Tijdens het project leg je engineeringsbeslissingen/berekeningen vast ten behoeve van het constructie-dossier. In samenwerking met inkoop stel je de technische specificatie en financiële haalbaarheid van in te kopen klantspecifieke componenten op. Je werkt graag samen maar bent zelfstandig ook sterk.

 

Doorgroeien naar Lead Engineer
Wanneer je de functie van Mechanical Engineer volledig beheerst, ga je aan de slag als Lead Engineer, waarbij je verantwoordelijk zal zijn voor het mechanische deel van projecten. Samen met collega’s van andere afdelingen zorg je voor de succesvolle uitvoering van elk project. Als Lead Engineer werk je samen met de System Engineer aan de lay-out van het systeem. Ook verdeel je de werkzaamheden over de toegewezen engineers en controleer je vervolgens de uitwerking en kwaliteit. Je bewaakt de overeengekomen projectplanning en koppelt dit terug aan de Projectmanager en Groepsleider. 

Job requirements

Onze nieuwe collega heeft:

  • een gerichte MBO+ of HBO opleiding richting Werktuigbouwkunde.
  • kennis van Auto Cad 2D en Inventor.
  • kennis van Vault Pro / ERP (Baan) systeem strekt tot aanbeveling.
  • bereidheid tot incidentele externe, internationale werkzaamheden.
  • kennis van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur Duitse taal.

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie waarin je kunt doorgroeien tot een volwaardig Lead Engineer binnen een groeiend en innovatief bedrijf. Je maakt onderdeel uit van een team van ongeveer 16 Engineers en werkt multidisciplinair in Projectteams.


Ben jij klaar voor de uitdaging?

Heb jij twee tot 3 jaar gerichte, praktische werkervaring in een projectenomgeving en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan via onderstaande sollicitatieknop. Bij vragen kun je contact opnemen met het recruitment team.

 

Ben jij klaar voor de uitdaging?

Reageer dan via onderstaande sollicitatieknop.