System Engineer Projects

Job description

Al 65 jaar draait het bij VanRiet om het ontwerpen, integreren en leveren van de allerbeste oplossing voor het logistieke proces van onze klant. Dit doen we zowel op nationaal als internationaal niveau.

Ben jij op zoek naar een baan in een dynamische omgeving met technisch hoogstaande producten waarbij jij jouw communicatieve vaardigheden en technische kennis in kunt zetten om de beste oplossing voor onze klanten te bedenken?

Door de groei en professionalisering van onze organisatie is er op onze afdeling system engineering behoefte aan een ervaren kandidaat voor de functie van:

 

System Engineer Projects

Een creatieve, veelzijdige engineer die een centrale, sturende rol invult binnen het projectteam.

 

Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

Klantcontact en systeem functioneren

Als system engineer projects ben je deel van een team Mechatronische engineers. Samen met de projectmanager onderhoud je het contact met de klant. Je bent verantwoordelijk voor het functionele ontwerp, de technische inhoud en de veiligheid van het systeem. Binnen het projectteam stuur je de overige engineeringsdisciplines aan. Door nauw samen te werken met je collega’s zorg je voor het optimale eindresultaat.

 

Systeemontwerp Vanuit het verkochte concept definieer je het functionele ontwerp (systeemwerking, berekening productflow capaciteit, productidentificatie factoren, veiligheidsaspecten t.a.v. CE-certificering, e.d.). Je legt het functionele ontwerp vast in een 3D ontwerp en functionele omschrijving van het systeem. Je stelt technische aanvraagdocumentatie op t.b.v. het inkopen van systeemdelen. Als verantwoordelijke voor het systeemontwerp begeleid je de uitvoering van een dynamische simulatie van het systeem en analyseert de uitkomsten hiervan. Binnen het projectteam stuur je collega’s van de overige engineeringsafdelingen aan en ondersteunt deze waar nodig. 

Job requirements

Onze nieuwe collega?

  • Heeft minimaal een HTS/W.O.-opleiding. Voor de functie is een Mechatronische achtergrond en ervaring van groot belang.
  • Heeft kennis van logistieke systemen en je bent op de hoogte van technische ontwikkelingen en toepassingen.
  • Is efficiënt en creatief bij het bedenken van oplossingen en weet anderen hiervoor te motiveren.
  • Is gecommitteerd aan het afleveren van professioneel werk en hebt een streven naar continue verbetering.
  • Is bereid te reizen naar klantlocaties (voornamelijk Europa, maar ook daarbuiten).
  • Heeft kennis of bent bereid kennis op te doen van veiligheidsnormen t.a.v. systemen.
  • Kan de functionele behoefte van de klant doorgronden en houdt gelijktijdig de technische kwaliteit hoog. Je bent een serieuze gesprekspartner voor zowel technische professionals als de klant.
  • Is in staat duidelijke, overzichtelijke documenten te schrijven.
  • Beheerst de Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk goed. Duits is een pré.

 

Wat bieden wij? Een veelzijdige, uitdagende en afwisselende functie waarin je ontwerpt, coördineert, organiseert, optimaliseert en zelf projecten uitwerkt. Een klein enthousiast team van collega’s in een informele en flexibele organisatie.

 

Ben jij klaar voor de uitdaging?

Benader Annemarie Zijderlaan (HR-Advisor) voor meer informatie over de vacature en het bespreken van jouw interesse voor de functie. Ben je enthousiast over de vacature dan kun je met een motivatiebrief en CV solliciteren via de solliciteer button.