Teamleader Sales Engineering

Job description


De afdeling Sales Engineering ondersteunt de Accountmanagers met de technische vraagstukken van onze (potentiële) klanten. Het team bestaat uit 12 enthousiaste collega’s die samen een gezonde mix vormen van gender, leeftijd, ervaring en karakters. 


Door de verdere groei en professionalisering van onze organisatie is er behoefte aan een ervaren kandidaat voor de functie van:

Teamleader Sales Engineering

Motivator, sterke communicatie, creatief technisch ontwerper


Wat verwachten wij van je?

Als Teamleader heb je een brede en diverse rol. Je bent enerzijds verantwoordelijk voor de operationele aansturing van het team en anderzijds zelf actief meewerkend als Sales Engineer.


Wat houdt de functie in?

Richting het team zorg je voor een juiste toewijzing van de projecten en verdeling van de werkopdrachten. Je begeleidt en coacht de teamleden en verzorgt de werkinstructies. Samen met de senior engineers verzorg je de onboarding van nieuwe collega’s en de overdracht van vakinhoudelijke kennis. Je bent duidelijk zichtbaar als aanspreekpunt van je eigen team, maar ook van andere afdelingen waar je nauw mee samenwerkt zoals Accountmanagement, System Engineering en Tools & Applications.


Als Sales Engineer bezoek je samen met de verantwoordelijke Accountmanager (potentiële) klanten om eisen en wensen van een systeem te bespreken. Op basis van deze gegevens ontwerp jij vervolgens samen met een System Engineer een lay-out met een op maat gemaakte 3D tool.


Je definieert ontwerpparameters (productbeschrijving, capaciteit, identificatie factoren e.d.) en maakt een functionele werkomschrijving inclusief het besturingsconcept van het systeem. Je draagt zorg voor het (laten) uitvoeren van dynamische simulatie van het systeem en analyseert de uitkomsten hiervan om te komen tot een optimale concept keuze of validatie van het concept. Bij het ontwerp stel je een programma van eisen op t.b.v. inkoopdelen en speciale maakdelen. Je brengt verkoop en technische informatie bijeen en stelt offertes en calculaties op met oog voor commercie en techniek.


De Teamleader Sales Engineering rapporteert aan de Director Sales & Marketing. Je ondersteunt en adviseert hem met o.a. de afdelingsplanning, teamontwikkeling, urenverantwoording en beoordelingscyclus.

Job requirements

Wat heb je voor deze functie nodig?

  • Een afgeronde opleiding op HBO/WO-niveau in een relevante richting. Een mechatronische achtergrond is een sterke pre.
  • Je kunt de functionele behoefte van de klant doorgronden en houdt gelijktijdig de technische kwaliteit hoog. Je bent een serieuze gesprekspartner voor zowel technische professionals als Account Managers.
  • Je bent in staat een team te motiveren en de afdeling te positioneren als hoogwaardig gesprekspartner van interne en externe klant.
  • Je bent efficiënt en creatief bij het bedenken van oplossingen.
  • Je hebt kennis van logistieke systemen en je bent goed op de hoogte van technische ontwikkelingen en toepassingen.
  • Streven naar continue verbetering is je tweede natuur.
  • Je beschikt over een goede beheersing van de Engelse taal, Duits en Frans is een pre.


Wat bieden wij?

Een uitdagende en afwisselende functie waarin je coördineert, organiseert, optimaliseert en zelf projecten uitwerkt. Een enthousiast team van collega’s in een informele, flexibele organisatie.


Ben jij op zoek naar een baan in een dynamische omgeving met technisch hoogstaande producten waarbij samen met je team de beste oplossing voor onze klanten gaat bedenken?


Ben jij klaar voor de uitdaging?

Ben je enthousiast over de vacature dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief via het sollicitatieformulier. Deze vacature wordt zowel intern als extern gepubliceerd. Bij gelijk gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.