Technical Writer R&D

Job description

Ben jij op zoek naar een functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving met technisch hoogstaande producten?

Vanwege toename van de werkzaamheden zijn wij voor onze afdeling R&D op zoek naar een Technical Writer R&D. In deze functie geef je woordelijk vorm aan techniek.

Wat houdt de functie in?

In deze nieuwe functie ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de documentatie voor de operationele afdelingen (o.a. sales, engineering, assemblage en service) binnen onze organisatie. De documentatie die je opstelt wordt gebruikt voor de producten uit het standaard productportfolio dat is ontwikkeld door R&D.

Je werkt nauw samen met je collega’s binnen de R&D afdeling en door het stellen van de juiste vragen verzamel je de kennis van engineers om dit vervolgens te structureren en vast te leggen in passende documentatie. Je kunt hierbij denken aan product- installatie- en service handleidingen. Je bepaalt zelf op welke wijze je dit het beste laat aansluiten bij de verschillende doelgroepen.

Het resultaat van jouw werk is dat kennis wordt geborgd en dat dit breed beschikbaar is voor de operationele afdelingen. Je bent ook actief bezig met het inrichten en onderhouden van het platform waarop de informatie gedeeld wordt.

Wat heb je voor deze functie nodig?

  • HBO werk en denkniveau richting werktuigbouwkunde, mechatronica of informatietechniek
  • Uitstekende schrijfvaardigheden in de Engelse en Nederlandse taal
  • Een aantal jaar ervaring in een technisch georiënteerde functie
  • Kennis van het maken en bewerken van illustratieve afbeeldingen uit CAD
  • Ervaring met Document Management Systemen is een pré
  • Ervaring met Microsoft Sharepoint is een pré
  • Kennis van Auto Cad 3D, Autodesk Inventor en VaultPro is een pré


Wat bieden wij?

Een afwisselende functie binnen een groeiend en innovatief bedrijf. Je kunt je werktijden flexibel indelen en maakt onderdeel uit van een prettig team van ongeveer 20 Engineers in een informele omgeving.

Job requirements

Ben jij klaar voor de uitdaging?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan via onderstaande sollicitatieknop. Bij vragen kun je contact opnemen met het recruitment team, via 088 5678 363.


* Informatie voor bureaus
Wij wensen deze vacature middels eigen werving in te vullen, zonder tussenkomst van werving & selectie-, detachering- en/of uitzendbureaus. Acquisitie wordt derhalve niet op prijs gesteld. Voorgestelde kandidaten zonder nadrukkelijke uitvraag worden als niet verzonden beschouwd en niet in behandeling genomen.